Εκδήλωση στην Κατερίνη για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές (ΦΩΤΟ)

posted by: Administrator

Ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα, μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά, να δώσουν αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αυτό το κάλεσμα αναδείχθηκε μέσα από την εκδήλωση της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη,  στην Κατερίνη, στην αίθουσα «Εκάβη» για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Νίκος Τσουπέης. Χαιρέτισε ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, Μπ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στις παρεμβάσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα η «Λαϊκή Συσπείρωση», με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ Α. Παπαδόπουλος ο οποίος έκανε και την παρουσίαση των υποψηφίων.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης και τόνισε: «Είναι κρίσιμο τώρα να σηκώσουμε ανάστημα, να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, πραγματική στήριξη των ανέργων, μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και επιστημόνων, μικρομεσαίων αγροτών.

Να στηθούν και να ενισχυθούν εστίες αντίστασης στις γειτονιές και στα χωριά. Ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων να μη συνηθίσουμε στα λίγα, στις ελεημοσύνες, στους φραγμούς που μπαίνουν στη μόρφωση σε όλες τις βαθμίδες, στη δουλειά με μισθό-χαρτζιλίκι, στην ανασφάλεια. Να γυρίσουμε την πλάτη σε μια πολιτική που προωθήθηκε συστηματικά και από νέα ηλικιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων, η οποία είναι όμως αντιλαϊκή, ξεπερασμένη, δοκιμασμένη, οδηγεί στο να ζουν οι νέοι με χειρότερους όρους από τους γονείς τους.

Να βάλουμε μπροστά τις μεγάλες σύγχρονες ανάγκες μας, για όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα ανεβάζουν το επίπεδο ζωής μας και θα στηρίζουν την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος».

Κάνοντας κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας, σημείωσε: «Στην Περιφέρεια σε πρώτη γραμμή φιγουράρουν έργα για την επιχειρηματικότητα, όπως η άμεση και έμμεση επιδότηση μεγάλων επιχειρήσεων με κονδύλια, προγράμματα επιδότησης επιχειρήσεων για ληξιπρόθεσμη κατάρτιση και εργασία ανέργων.

Άραγε, τι άλλο εκτός από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, από την παράδοση του ενεργειακού και φυσικού πλούτου στα μονοπώλια, εξυπηρετεί η στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας προς την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Πιέρια;

Η διάθεση κονδυλίων για την τουριστική προβολή, η διαφήμιση από την περιφερειακή αρχή της πρωτιάς της Περιφέρειάς μας σε αφίξεις τουριστών, δεν αφορούν τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Αφορούν κατά κύριο λόγο τις μεγαλύτερες μονάδες όπου και σταδιακά κατευθύνεται ο περισσότερος κόσμος, ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση στηρίζει μια πολιτική που έχει δημιουργήσει εργασιακές συνθήκες γαλέρας, έχει τσακίσει φορολογικά τους μικρούς επαγγελματίες, ενώ η άνοδος στο τουριστικό ρεύμα δεν συνδυάζεται με στήριξη των υποδομών Υγείας, οδικών υποδομών, άλλων απαραίτητων έργων.

Τις ομορφιές της Πιερίας πρέπει πρώτα και κύρια να τις χαίρονται οι εργαζόμενοι, η νεολαία της Κεντρικής Μακεδονίας, η πλειοψηφία των οποίων δυσκολεύεται να κάνει έστω και λίγες μέρες διακοπές. Ακόμα να τις χαίρονται και άλλοι λαοί, ιδιαίτερα οι γείτονες, και ο τουρισμός να είναι πραγματικά μια γέφυρα φιλίας, γνωριμίας με τους ανθρώπους, την πραγματική ιστορία, τη φύση, τον πολιτισμό, την τοπική κουζίνα.

Ακόμα στην Περιφέρεια σε πρώτη γραμμή φιγουράρουν υποδομές που στηρίζουν επιχειρηματικά σχέδια όπως επιτάσσουν οι επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων και οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ. Στήνονται φιέστες και λέγονται μεγάλα λόγια για την μετατροπή της ΠΚΜ σε μεταφορικό κόμβο. Για αυτά τα έργα διατίθεται ένα μεγάλο κομμάτι από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Την ίδια στιγμή παραμένουν οξυμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας. Οξυμένα προβλήματα παραμένουν και στην Πιερία, για τα οποία έχουμε κάνει σειρά παρεμβάσεων. Γι΄ αυτό το λόγο η ολοκλήρωση της περιφερειακής δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς και προεκλογική αξιοποίηση.

Για όλα τα απαραίτητα έργα, όταν δεν προχωρούν ή "κολλάνε", στήνεται ένα παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης, φορέα υλοποίησης, Περιφέρειας, δήμων και όλων όσοι έχουν συμμετοχή άμεση και έμμεση. Αυτό που είναι σίγουρο, γιατί όλοι ισχυρίζονται πως κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, είναι ότι όλοι αποτελούν τμήματα ενός κρατικού μηχανισμού που από τη μια δουλεύει ενιαία και αποτελεσματικά για τα επιχειρηματικά συμφέροντα τσακίζοντας τις ζωές μας και από την άλλη μοιράζει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στο λαό και ψάχνει δικαιολογίες όταν καθυστερούν ή δεν υλοποιούνται οι απαραίτητες υποδομές».

Σημείωσε ότι βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση του κάθε συνδυασμού και υποψηφιότητας και στην ΠΚΜ είναι πώς τοποθετείται στο καθοριστικό ζήτημα «ανάπτυξη από ποιον και για ποιον», πώς τοποθετείται στην προώθηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε όλη την περιοχή της Β. Ελλάδας και των Βαλκανίων, πώς τοποθετείται απέναντι στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και στις ελλείψεις σε υποδομές και τομείς που επηρεάζουν καθοριστικά το επίπεδο ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και στην Περιφέρειά μας.

Και εξήγησε ότι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια είναι στόχος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων, γιατί:

«Θα ενισχυθεί η φωνή μιας πραγματικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν από κοινού κράτος - κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμοι.

Θα ενισχυθεί η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με έργα, υποδομές και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας.

- Για προστασία του περιβάλλοντος, στη στεριά και στη θάλασσα, επικεντρώνοντας παρεμβάσεις σε περιοχές επιβαρυμένες, με αποτελεσματικά μέτρα για το παράκτιο μέτωπο.

- Για ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών ύδρευσης, αποχετευτικού δικτύου και άρδευσης με τη διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων, χωρίς άλλες αναβολές.

- Για αποκομιδή, διαχείριση απορριμμάτων, εγκατάσταση χώρων ταφής και μονάδων επεξεργασίας που θα εξυπηρετούν συνδυασμένους στόχους (π.χ. προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, ανακύκλωση και εξοικονόμηση πόρων) και δεν θα επιβαρύνουν επιπλέον τη λαϊκή τσέπη μέσω της τοπικής φορολογίας για να γεμίζουν τα ταμεία των δήμων, εταιρειών ανακύκλωσης, κατασκευαστών και διαχειριστών.

- Για αντιπλημμυρικά έργα, όχι κομμένα και ραμμένα στους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς κράτους και Περιφέρειας, αλλά επαρκή και επικαιροποιημένα, εντοπίζοντας περιοχές που θα μπορούσαν δυνητικά να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με βάση νέα κλιματικά και πολεοδομικά δεδομένα.

- Για να είναι το δομημένο περιβάλλον θωρακισμένο απέναντι στους σεισμούς που είναι συχνοί και στη χώρα μας συνολικά και στην ΠΚΜ και ιδιαίτερα τα σχολεία, οι χώροι συγκέντρωσης νεολαίας. Για να σχεδιαστεί και να είναι υλοποιήσιμο στην πράξη ένα πρόγραμμα πολιτικής προστασίας που θα επιτρέψει να μη θρηνήσουμε θύματα αν χτυπήσει ο Εγκέλαδος.

- Για να προχωρήσουν γρήγορα αναγκαία έργα όπως η αναβάθμιση του τοπικού οδικού δικτύου και ταυτόχρονα να μην τα χρυσοπληρώνουμε άμεσα και έμμεσα με την πολλαπλή φορολογία, τα ακριβά εισιτήρια, τα διόδια.

- Για αναβάθμιση των υποδομών Παιδείας και Υγείας. Για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης σχολικής στέγης που να ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες, χωρίς ΣΔΙΤ που αποδεδειγμένα επιβαρύνουν με επιπλέον κόστος τις τσέπες μας, δίνουν τη διαχείριση των μονάδων σε ιδιώτες. Για χώρους Αθλητισμού και Πολιτισμού, που να μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες.

- Για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ελεύθερων χώρων και πρασίνου, στον αστικό ιστό με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από κεντρικούς πόρους, προσωπικό για τη συντήρηση και αναβάθμισή του.

Με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" θα μπει πιο δυναμικά στο προσκήνιο η δυνατότητα και προοπτική μιας ανάπτυξης που θα είναι προσανατολισμένη στην κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Που θα μπορέσει μέσα από ένα επιστημονικά επεξεργασμένο σχέδιο να απογειώσει την παραγωγή στους κλάδους όπου συγκεντρώνεται και τώρα σημαντική υποδομή στην Περιφέρεια. Που θα εξαλείψει την ανεργία και την ανασφάλεια και θα εξασφαλίσει ένα πολύ ανώτερο επίπεδο ζωής τους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες».

Το πώς η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου αντανακλάται στη ζωή των δημοτών της πόλης, παρουσίασε συνοπτικά ο Νίκος Τσουπέης. «Στην Παιδεία με τα προβλήματα που παρουσιάζουν πολλές κτιριακές σχολικές εγκαταστάσεις, αποκορύφωμα το Μουσικό Γυμνάσιο που στεγάζεται σε κοντέινερ εν έτει 2019, με ελλείψεις σε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποχρεώνοντας τους γονείς να τον προμηθεύονται με δικά τους έξοδα. Αυτό μας δείχνει ξεκάθαρα ότι όταν ο καπιταλισμός έχει μετατρέψει και την Παιδεία σε εμπόρευμα έτσι θα της συμπεριφέρεται.

Με την υποστελέχωση των υπηρεσιών Πρόνοιας, όπως η "Βοήθεια στο Σπίτι", που εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ανήκει στην αρμοδιότητα του κράτους και όχι των δήμων, με τη μη έγκριση όλων των αιτήσεων για δωρεάν προσχολική αγωγή στους παιδικούς σταθμούς, με τη μη μεταφορά των παιδιών ΑΜΕΑ με δημοτική φροντίδα, αλλά από ιδιωτικούς φορείς όπως ο ΟΠΑΠ ή το ίδρυμα Νιάρχου.

Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη και για την πλημμύρα του Πέλεκα. Η αθρόα χρήση αμμοχάλικου από την ανάδοχο εταιρεία, για την κατασκευή της περιφερικής οδού, χωρίς την απαραίτητη περιβαλλοντική μελέτη και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας οδήγησαν στο να κινδυνεύσουν περιουσίες λαϊκών οικογενειών, να υποστούν ζημιές αγροτικές εκτάσεις και επαγγελματικά κτίρια.

Το περίεργο είναι ότι μετά το περσινό κακό μέχρι και σήμερα δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα αποκατάστασης και προστασίας, με ευθύνη της Περιφέρειας και του δήμου, αφήνοντας αυτές τις οικογένειες και φέτος στην ανασφάλεια, να εύχονται να μην ξαναέχουμε τόσο έντονες βροχοπτώσεις.

Η ουσία δεν κρύβεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά στο ότι έργα αντπλημμυρικά, πυρασφάλειας, αντισεισμικής θωράκισης δεν είναι επιλέξιμα γιατί δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη, δηλαδή κέρδος για λίγους.

Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής κυριαρχούν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι επενδύσεις. Παράδειγμα είναι και οι ανεμογεννήτριες στη Μηλιά.

Οι κυβερνήσεις και οι ουραγοί τους, υλοποιώντας και στηρίζοντας την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού κατέστρεψαν τον καπνό και γενικότερα τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της ντόπιας οικονομίας της Μηλιάς και της ευρύτερης περιοχής, με τη συναίνεση της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης έστησαν τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια στο όνομα της ''ανάπτυξης''.

Η συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση για τη Μηλιά δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων του ΔΔ Πέτρας και του δήμου μας, ούτε ασφαλώς στοχεύει στην ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον. Αν κάτι διασφαλίζει με σιγουριά είναι το κέρδος του μεγαλοεπενδυτή».

Και κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «για να γίνει ο Δήμος Κατερίνης άλλη μια εστία αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και στήριγμα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής τους, να σταθούμε δίπλα στα προβλήματα των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Για να έχει η πόλη δήμαρχο και διοίκηση που να αποτελείται από αγωνιστές.

Επειδή δεν θέλουμε δήμο μάνατζερ επιχειρηματιών, αλλά δήμο που να βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού.

Με προτεραιότητα την πάλη για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης μας, για να μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες μάθησης και εργασίας, για τη μη επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς στις λαϊκές οικογένειες, για τη μείωση των δημοτικών τελών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια σε μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, AMEA, αλλά με ταυτόχρονη αύξηση των τελών σε πολυκαταστήματα, τράπεζες, ΔΕΚΟ, σούπερ μάρκετ κλπ.

Επειδή θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους δημότες, τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες, μέσα από συγκεντρώσεις σε γειτονιές, συλλόγους, σωματεία, ανοιχτές απολογιστικές ετήσιες δημοτικές συνελεύσεις ενημέρωσης των δημοτών, κάνοντας πράξη τη γνήσια λαϊκή συμμετοχική διαδικασία.

Επειδή δεν θα κάνουμε κατασχέσεις στη φτωχολογιά.

Επειδή η δύναμή μας θα είναι οι εργαζόμενοι του δήμου, που ενώ ο κύριος όγκος τους αποτελείται από οκταμηνίτες δίνουν την καθημερινή μάχη της αποκομιδής των σκουπιδιών, της καθαριότητας της πόλης, της συντήρησης των τεχνικών έργων με ελλιπή μέσα και με τον κίνδυνο ατυχήματος.

Επειδή για μας όμορφη πόλη είναι η πόλη χωρίς φτώχεια, ανεργία, άτομα εξαρτημένα από ουσίες.

Επειδή η καθαρότητα και η συνέπεια του ΚΚΕ είναι η εγγύηση ότι θα παλέψουμε τα λόγια να γίνουν πράξεις, όπως άλλωστε έκαναν και θα κάνουν όλοι οι κομμουνιστές δήμαρχοι, με γνώμονα πάντα το λαϊκό συμφέρον.

Χωρίς, όμως, να δημιουργούμε αυταπάτες. Όσο παραμένει αυτή η πολιτική, τα όρια της διαχείρισης είναι περιορισμένα και δεν θα πρέπει να αναμένουμε παθητικά. Θα πρέπει διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούται ο λαός της πόλης μας και να είστε σίγουροι ότι θα έρθουν και νίκες».

30/1/2019

Εξόρμηση στα διόδια του Αιγινίου με το κάλεσμα του ΚΚΕ για τις εκλογές στις 7 Ιούλη. Σε θετικό κλίμα έγινε την Παρασκευή 14 Ιούνη η εξόρμηση που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ...

Να μην εγκλωβιστούν στα ψεύτικα διλήμματα, να αφήσουν πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων, να μην αρκεστούν στη λογική του «μικρότερου κακού» που πάντα καταλήγει στο «χείριστ...

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κατερίνης»  έχει ως εξής:ΤΣΟΥΠΕΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ,  Υποψήφιος Δήμαρχος Εκλογική Περιφέρεια ΕΛΑΦΙΝΑΣ 1 ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΜΠΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 2 Κ...

Το Σάββατο 5 Μάη, στην Εξοχή Πιερίας, πραγματοποιήθηκε ομιλία απο τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Νίκο Τσουπέη καθώς και τον Κώστα Σαρηγιαννίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας. ...

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Τσουπέη επισκέφθηκε το Λόφο και τη Ράχη στις 10-4-2019 και συζητησε με κατοίκους στους οποίους παρουσίασε τις θέσεις της. Την...

ΓΙΑ την ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ στα ΣΧΟΛΕΙΑ από τους ΔΗΜΟΥΣ Το Υπουργείο Παιδείας πριν λίγες μέρες απέστειλε εγκύκλιο με την οποία προσδιορίζει τις προϋποθέσεις για την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε Πρω...

  ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Παράρτημα Κατερίνης:Την Κυριακή 21 Απρίλη και ώρα 12μμ, στην τοποθεσία «Ταχνιστα» στην Κάτω Μηλιά,τιμάμε τους ΕΛΑΣΙΤΕΣ που έπεσαν πριν 76 χρόνια στη μάχη κατά του ναζισμού. ...

Με αφορμή έναν μεγάλο αριθμό καταγγελιών ψηφοφόρων για δημοσκοπικές εταιρίες που είτε αποκρύπτουν, είτε δεν συμπεριλαμβάνουν, είτε δεν καταμετρούν στην έρευνα τους, τους Σωτήρη Ζαριανόπουλο υποψήφιο Δ...

Την Τρίτη 2/4 η «Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποίησε περιοδεία στο ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Στην περιοδεία έδωσαν το παρών ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, Νίκος Τσουπέης κ...